Σε δύο χρόνια το νέο σύστημα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

 Σε τέσσερα μαθήματα, όπως ορίζει ο νόμος για το «Νέο Λύκειο» που είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα εξεταστούν το 2016 οι μαθητές της φετινής Β΄ Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ετσι οι αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων με τις Πανελλήνιες αναμένεται να εφαρμοστεί σε δύο χρόνια

Παράλληλα, όμως, αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στα επιστημονικά πεδία προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορούν να επιλέξουν περισσότερα τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τα δύο επόμενα σχολικά έτη (2015-2016 και 20162017) φαίνεται ότι αποτελεί «μονόδρομο» για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθώς τυχόν άμεση αλλαγή του θα προκαλούσε έντονη αναστάτωση σε χιλιάδες υποψήφιους και στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με το Εθνος, οι αλλαγές στο σύστημα για τις Πανελλήνιες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί θα εφαρμοστούν από το 2018.

Αθλητική Προετοιμασία για τις αθλητικές δοκιμασίες των Στρατιωτικών Σχολών, ΤΕΦΑΑ και Σχολών Αστυνομίας με εγγυημένη επιτυχία επιστροφής χρημάτων

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αναζητά τρόπους ώστε, σε αυτό το μεταβατικό διάστημα, να διευρυνθούν οι επιλογές των τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού με το συγκεκριμένο σύστημα οι δυνατότητες αυτές περιορίζονται δραστικά, καθώς οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τμήματα μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο.

Είναι ενδεικτικό ότι με βάση το ισχύον καθεστώς οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έως και 250 τμήματα από δύο επιστημονικά πεδία. Ο νόμος για το «Νέο Λύκειο» περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα αυτή, αφού τα τμήματα τα οποία μπορούν να επιλέξουν περιορίζονται σε περίπου 140, ενώ στην περίπτωση των υποψηφίων που θα παρακολουθήσουν το επιστημονικό πεδίο το οποίο οδηγεί στα τμήματα πληροφορικής οι δυνατότητες επιλογής δεν ξεπερνούν τα 35 τμήματα.

Πηγή: δikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση