Νέα Προκήρυξη για το Λιμενικό Σώμα

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει με προκήρυξη του τον διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) για σαράντα εννέα (49) συνολικά προσλήψεις Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, αυτοπροσώπως, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 08:00 έως 14:00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία στην Επιτροπή Παραλαβής – Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης, στη Σχολή Λιμενοφυλάκων στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά, από τις 20−01−2016 έως και τις 17−02−2016.

Η κατανομή για τις προσλήψεις στο Λιμενικό που αφορά την πλήρωση έχει ως εξής:

 1. Κατηγορία Μηχανικών Ε.Ν.: τριάντα έξι (36) θέσεις, από υποψηφίους κατόχους Πτυχίου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) ή Πτυχίου Τεχνικού-Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ ΚΥΚΛΟΥ (απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών), στην ειδικότητα Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού αντίστοιχα.
 2. Κατηγορία Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (Υποβρύχιοι Καταστροφείς, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές, Πεζοναύτες): εννέα (09) θέσεις, από υποψηφίους με Απολυτήριο Τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι κάτοχοι μίας εκ των συγκεκριμένων ειδικοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και υπηρέτησαν με αυτήν έως την απόλυσή τους.
 3. Κατηγορία ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά σε επιχειρήσεις για τη διάσωση ατόμων στη θάλασσα ή στους χερσαίους χώρους αρμοδιότητας του Λ.Σ και ιδιωτών που συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση διάσωσης των κινδυνευόντων ατόμων του ναυαγίου του «Εξπρές Σαμίνα» την 26η Σεπτεμβρίου 2000: τέσσερις (04) θέσεις, από υποψηφίους κατόχους Απολυτηρίου Τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αθλητικές Δοκιμασίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται στις κάτωθι αθλητικές δοκιμασίες:

Στην ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (2) λεπτών (μία προσπάθεια). Ειδικά οι υποψήφιοι στην κατηγορία ¨Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων» θα δοκιμασθούν σε ελεύθερη κολύμβηση απόστασης  1οο μέτρων σε χρόνο δύο (2) λεπτών (μία προσπάθεια).

Οι υποψήφιοι που επέτυχαν στην κολύμβηση υποβάλλονται σε όλα τα ακόλουθα αγωνίσματα και υποχρεούνται να πετύχουν τα όρια επίδοσης και στα πέντε (5):

 1. Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
 2. Άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις Προσπάθειες)
 3. Δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτά και 30 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
 4. Δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
 5. Ρίψη σφαίρας (βάρος 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με όλους τους υποψηφίους (τρεις προσπάθειες)

Αναλαμβάνουμε την Αθλητική προετοιμασία για την επίτευξη των ορίων στα αγωνίσματα που θα κληθείτε να ξεπεράσετε με καθημερινές προπονήσεις και τα Σαββατοκύριακα

Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στην κατηγορία ¨Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων» αντί των παραπάνω αγωνισμάτων υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα ελάχιστα όρια σε όλα με μία προσπάθεια μόνο:

 1. Έλξεις σε μονόζυγο συνεχείς 10 τουλάχιστον
 2. Κάμψεις χειρών επί του εδάφους συνεχείς 40 τουλάχιστον, σε χρόνο δύο (2) λεπτών
 3. Κάμψεις κοιλιακών από εδραία θέση συνεχείς 40 τουλάχιστον, σε χρόνο δύο (2) λεπτών
 4. Δρόμος ημιαντοχής απόστασης 2.000 μέτρων σε δώδεκα (12) πρώτα λεπτά
 5. Δρόμος ταχύτητας απόστασης 100 μέτρων σε 16 δευτερόλεπτα

Όλη η προκήρυξη εδώ

Πηγή: δικαιολογητικά.gr

Αφήστε μια απάντηση