Ακόμα πιο…. ψηλά οι βάσεις για Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές

Και φέτος στις βάσεις των Στρατιωτικών σχολών και των σχολών Αστυνομίας παρατηρήθηκε αύξηση. Γεγονός που κάνει εμφανές πως όλο και παραπάνω υποψήφιοι αναζητούν την ευκαιρία να επιτύχουν μια θέση σ αυτές.

Τι είναι αυτό όμως που οδηγεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερους μαθητές στην μελλοντική επαγγελματική «σιγουριά» αυτών των σχολών;

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, καθώς και το αβέβαιο μέλλον που ταλανίζει στις μέρες μας τη χώρα, έχουν ωθήσει όλο και περισσότερους μαθητές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς αυτές τις σχόλες.

Όσο επιβλητικό και να είναι το όνομα μιας σχολής δυστυχώς δεν φέρνει την επαγγελματική αποκατάσταση που κάποτε απέδιδε. Γι’ αυτό το λόγο όλο και περισσότεροι αριστούχοι μαθητές τοποθετούν στις πρώτες θέσεις των μηχανογραφικών τους τις σχολές στρατού και αστυνομίας.

Η οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων οικογενειών στην Ελλάδα που αδυνατούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Οι σχολές αυτές προσφέρουν δωρεάν στέγη και σίτιση στους σπουδαστές τους καθώς και μια σίγουρα επαγγελματική αποκατάσταση από την πρώτη μέρα της αποφοίτησής τους.

Δεν πρέπει βέβαια να αποκλείουμε και αυτούς που συνειδητά επιλέγουν την εισαγωγή τους σε αυτές καθώς αποτελούσε γι’ αυτούς ένα όνειρο ζωής για το οποίο προσπάθησαν σκληρά.

Αθλητική Προετοιμασία για τις Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας και ΤΕΦΑΑ

με ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

 

Πολύ μεγάλη ήταν για φέτος η διαφορά στις βάσεις των σχολών Αστυνομίας σε όλες τις κατηγορίες υποψηφίων και για τις δύο σχολές να είναι από 1410 έως και 2447. Αιτία αυτού: η μείωση του αριθμού των εισακτέων που για φέτος αριθμούνται σε 247 στο σύνολο.

 

Αποτελέσματα Στρ. Σχολών και Σχολών Αστυνομίας:

ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες  Εμπορικού Ναυτικού και Πυροσβεστική Ακαδημία

ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-ΗΜΕΡΗΣΙΑ) για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και Πυροσβεστική Ακαδημία.

Αφήστε μια απάντηση