Βάσεις 2015

Ανακοινώθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Η αγωνία των μαθητών έλαβε τέλος για άλλους με ευχάριστα και άλλους με δυσάρεστα συναισθήματα. Εκπλήξεις επιφύλαξαν σε μαθητές και γονείς οι δυσκολίες των φετινών Πανελληνίων καθώς είχαμε πτωτικές τάσεις των βάσεων σε αρκετές παραδοσιακά «υψηλές» σχολές, καθώς και αύξηση κάποιων άλλων που ανέλπιστα άφησαν έξω μαθητές που ένιωθαν σίγουροι για την εισαγωγή τους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα στην εφαρμογή του υπουργείου ή από τους πίνακες των βάσεων των ιδρυμάτων για όλη την επικράτεια από εδώ (το αρχείο είναι σε μορφή zip)

Επίσης για πρώτη φορά φέτος το υπουργείο θα θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα εγγραφής των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Έτσι οι επιτυχόντες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ που πέτυχαν για να εγγραφούν, ούτε να προσκομίσουν δικαιολογητικά. Θα μπουν στον ιστότοπο που θα ορίσει το υπουργείο Παιδείας με τον προσωπικό τους κωδικό, και στη συνέχεια θα τους αποσταλούν από το σύστημα νέοι κωδικοί για να κάνουν την εγγραφή τους. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά.

Αφήστε μια απάντηση